Veel gestelde vragen

Wij krijgen veel vragen over het gebruik en de mogelijkheden van de Logic Paddock Cleaner. Hieronder geven wij antwoord op de meest gestelde vragen. Uiteraard kunt u altijd contact opnemen voor specifieke vragen.

WERKT EEN PADDOCK CLEANER OOK IN HOOG GRAS?

Dit is natuurlijk afhankelijk van de hoogte van het gras.

Springveren-mestvegersMest vegen uit gras van 15 tot 20 cm is geen probleem. Wij raden wel aan om de snelheid aan te passen aan de hoogte van het gras. Hoe hoger het gras hoe langzamer er gereden moet worden om een goed resultaat te verkrijgen.

Voor de conditie van de weide is het uiteraard het beste om bossen lang gras en onkruid etc. regelmatig te maaien. Dit gemaaide gras kan uiteraard met de Paddock Cleaner worden opgeveegd.

HOEVEEL MEST KAN IK OPVEGEN

De opvangbak heeft een inhoud van 600 liter. Dit komt ongeveer overeen met 3 a 4 kruiwagens.

IS DE LOGIC PADDOCK CLEANER OOK TE GEBRUIKEN OP ZAND

Door de nauwkeurige hoogte instelling van de bezembladen kan de veegmachine worden gebruikt op harde zand ondergronden. Op ondergronden van zacht zand met gaten raden wij af de veegmachine te gebruiken.

KAN DE VEEGMACHINE OOK VOOR ANDERE WERKZAAMHEDEN GEBRUIKT WORDEN?

Veegmachine bladerenDe MSP120 kan ook gebruikt worden voor het opvegen van bladeren en gras. Daarnaast kan de veegmachine ook gebruikt worden op verhardingen om bijvoorbeeld het erf of een weg schoon te vegen.

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EEN VACUÜMZUIGER PADDOCK CLEANER EN DE LOGIC PADDOCK CLEANER?

Bij een vacuümzuiger of stofzuiger paddock cleaner wordt de mest door zuigkracht uit de weide gehaald.

Hierbij moet handmatig de slang op de mest worden gezet. Dit moet bij iedere hoop herhaald worden.

Het voordeel van een veegmachine paddock cleaner is dat gewoon over de mesthoop gereden kan worden.

De Logic veegmachine werkt dan ook 5 tot 10 keer sneller dan een zuigmachine!

Een nader bijkomend voordeel van de Logic paddock cleaner is dat deze minder arbeidsintensief is en door 1 persoon bediend kan worden.

WELK VOERTUIG HEB IK NODIG?

De in hoogte instelbare trekbalk heeft standaard een trekhaakkoppeling maar kan ook met een oogkoppeling geleverd worden. Door de eigen aandrijving kan de veegmachine door ieder voertuig getrokken worden zoals een quad, ATV, golfcar, minitrekker, (compact) tractor of grotere zitmaaier.

Wanneer u wilt weten of uw voertuig geschikt is kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.